Keuken
Bij De Jufferen Lunsingh zijn de natuur en de omgeving belangrijk. Dat is terug te vinden in onze keuken. We gebruiken zoveel mogelijk onze eigen producten en ingrediënten uit de streek. We hebben onze eigen kruidentuin, moestuin (De Groenten van Rikus), boomgaard met oude fruitrassen, bessentuin en ons eigen vee. We roken zelf vis, maken en drogen hammen en slachten het wild. Voor ons is elk seizoen opnieuw een feest. De menukaart wordt dan ook aangepast aan het seizoen. Lunch Een lunch is bij De Jufferen Lunsingh meer dan een tussendoortje. Het is een moment van rust. Even bijtanken, zodat u er de rest van de dag weer tegenaan kunt. De aanvang van de lunch is tussen 12.30 en 14.00 uur. Omdat wij met verse producten werken, stellen wij het op prijs als u van te voren even reserveert. Lichte lunch (soep en een maaltijdsalade) € 24,50 Grote lunch (vier gangen met een warm hoofdgerecht): € 52,- Diner Ons restaurant is elke avond geopend. De aanvang van het diner is tussen 18.00 tot 20.00 uur, maar bij ons bent u de hele avond te gast. Het is wel aan te raden om te reserveren, zeker in het weekend. Het diner wordt geserveerd in het Witte Huis. Voor groepen tot negen personen kunt u ook de Kleine Kamer reserveren. Voor grotere groepen tot veertig à vijftig personen is de Grote Kamer geschikt. Jufferenmenu Elke dag stellen onze koks een Jufferenmenu samen. Dit is een dagelijks wisselend menu van zes gangen die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. De invulling van het menu is afhankelijk van de producten die vanuit de omgeving worden aangeboden of die afkomstig zijn uit onze eigen tuin. 3-gangen € 58,- 4-gangen € 69,- 5-gangen € 75,- 6-gangen € 82,- Wijnarrangement Wijnen zijn voor De Jufferen Lunsingh belangrijk. Om de mooiste wijnen op het spoor te komen, heeft Wyncko contact met diverse importeurs en gaat hij ook zelf van tijd tot tijd op onderzoek uit. Het resultaat is een mooie wijnkaart waarop niet alleen de klassiekers te vinden zijn, maar ook verrassende nieuwe vondsten. Om de optimale combinatie tussen gerecht en wijn te vinden, kunt u kiezen voor een wijnarrangement. U krijgt dan bij elk gerecht een passende wijn geserveerd. Wijnproeverij Heeft u iets bijzonders te vieren? Denk dan eens aan een wijnproeverij bij De Jufferen Lunsingh, voorafgaand aan een diner. Voor groepen van zes tot tien personen proeft u zes tot acht wijnen, in combinatie met zelfgemaakte hapjes. Zo kunt u ontdekken hoe de wijn zich gedraagt bij die lekkernij. Wyncko Tonckens, zelf een wijnliefhebber geeft uitleg bij de wijnen. Kosten € 27,50 per persoon Eigen vee - De Herefordkoe De Herefordkoe is van oorsprong een oud Engels ras. Vooral populair in de Verenigde Staten, Zuid Amerika en Australië en sinds een jaar of twintig wordt het ras ook naar Nederland geïmporteerd. De Herefordkoe is er in een gehoornde en ongehoornde variant. Zowel de koe als de stier heeft een rustig temperament en zijn heel handzaam. Met hun mooie bruine vacht, hun witte kop en de witte streep op hun rug zijn ze prachtig om te zien. Het is een sobere koe die zich in schrale natuurgebieden goed thuis voelt en graag gras en stro te eten krijgt. Haar vlees is smaakvol, wat te danken is aan de goede vetadering (marmering) van het vlees en het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren. Eigen vee- Schoonebeker schapen Vanuit het restaurant kunt u ze vredig zien grazen: de Schoonebeker schapen van De Jufferen Lunsingh. Het is een klassiek Drents heideschaapras dat nog steeds is terug te vinden op grote heidevelden in Drenthe. Het vlees van het Schoonebeker schaap kenmerkt zich door een kruidige smaak, maar het is zachter en milder dan het vlees van veel andere schapenrassen. |