Respect voor de natuur

Bij De Jufferen Lunsingh zijn de natuur en de omgeving belangrijk. Weten waar de producten vandaan komen is een 'must' en onze leveranciers zijn onze vrienden. We koken met producten uit onze eigen tuin, boomgaard, bos of weide en als we het zelf niet kunnen telen of plukken, dan komt het uit het achterland of de streek.  Bijvoorkeur biologisch. We roken zelf. We pekelen. We verwerken van kop tot staart en we drogen onze hammen, fermenteren groenten en slachten het wild. Voor ons is elk seizoen opnieuw een feest. 

Lunchen en dineren

Lunch
Een lunch is bij De Jufferen Lunsingh meer dan een tussendoortje. Het is een moment van rust. Even helemaal niks. De aanvang van de lunch is tussen 12.30 en 14.00 uur. Omdat wij met verse producten werken, stellen wij het op prijs als u van te voren even reserveert.

  • Lichte lunch (soep en maaltijdsalade) € 25,-
  • Seizoenslunch (voor- en hoofdgerecht) € 32,50
  • Grote lunch (4-gangen) € 55,-

Diner
De aanvang van het diner is tussen 18.00 tot 20.00 uur en u bent uiteraard bij ons de hele avond te gast. Het is aan te raden om te reserveren, zeker in het weekend. 

Jufferenmenu
Elke dag stellen onze koks een Jufferenmenu samen. Dit is een dagelijks wisselend menu van zes gangen die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Het menu wordt gebaseerd op de oogst van de dag. 

  • 3-gangen € 60,-
  • 4-gangen € 70,-
  • 5-gangen € 78,-
  • 6-gangen € 86,-

Groepen
Het diner wordt geserveerd in het Witte Huis. Voor groepen tot negen personen kunt u de Kleine Kamer reserveren. Voor grotere groepen tot veertig à vijftig personen is de Grote Kamer geschikt. Als u contact opneemt dan spreken we graag uw wensen door en kijken wij wat we kunnen doen. 

Reserveren? Mail of bel ons

Liefde voor koken

Naast de rust en de persoonlijke aandacht die bij De Jufferen vanzelfsprekend is, zijn er meer dingen die De Jufferen bijzonder maakt. Naast het feit dat onze koks zoveel mogelijk eigen producten of producten uit de streek gebruiken, zijn we apetrots op onze wijze van werken.

We slachten onze eigen koeien en schapen en roken zelf onze vis. We maken en drogen hammen en slachten het wild. In het najaar gaan we samen appels rapen en plukken in de boomgaard of met de koks paddenstoelen ‘oogsten‘ in het bos. Heel bijzonder. En zo is elke dag en elk seizoen opnieuw een feest. En dan proef je liefde en de aandacht.

20250226 Rikus gerecht
De groenten van Rikus

Vers vanuit de tuin op je bord

Op ruim een hectare groententuin in Eext telen we groenten voor De Jufferen Lunsingh en ons broertje Rikus. In 2014 werd Odette Waleson, net afgestudeerd aan Warmonderhof, onze steun, toeverlaat en architect van de Groenten van Rikus. Ze kreeg een unieke, en bijna onmogelijke uitdaging; “Creëer een groente-, fruit- en kruidentuin voor twee restaurants op een hectare ‘arme’ esgrond, zodat de koks het hele jaar worden voorzien van eigen oogst”. En jawel, het is haar gelukt. Samen met onze huidige roergangster Yentl en vele gepassioneerde vrijwilligers, wordt elke dag hard gewerkt om de mooiste producten en ingrediënten te telen. 

Jufferen wijnkelder 2

Wijnproeverij

Heeft u iets bijzonders te vieren of wilt u gewoon meer weten over wijn en onze prachtige selecties, denk dan eens aan een wijnproeverij bij De Jufferen Lunsingh, voorafgaand aan een diner. Voor groepen van zes tot tien personen proeft u zes tot acht wijnen, in combinatie met zelfgemaakte hapjes. Zo kunt u ontdekken hoe de wijn zich gedraagt bij die lekkernij. Wyncko Tonckens, zelf een wijnliefhebber geeft uitleg bij de wijnen.

  • Kosten € 27,50 per persoon

Als u meer informatie wilt of een afspraak wilt reserveren mail of bel ons even en we kijken wat er mogelijk is.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven en de nieuwsbrief ontvangen.

De Jufferen Lunsingh

Hoofdweg 13
9337 PA Westervelde
+31 (0)592 612 618
​info@dejufferenlunsingh.nl

Openingstijden:
Wij zijn elke dag geopend voor overnachtingen, lunch en diner.

Broertje Rikus in Eext
Zin om een ander deel van Drenthe te ontdekken, bij ons broertje Rikus in Eext werken wij met dezelfde liefde en aandacht. Geopend woensdag t/m zondag.

Gault&Millau

© 2025 De Jufferen Lunsingh   |   Privacyverklaring

Website: Moefs